Celebrem el Dia Universal de la Infància!

globos

Solidaritza’t vol sumar-se a la celebració del Dia Universal de la Infància, que se celebra tots els anys el 20 de novembre, un dia dedicat a tots els nens i nenes del món.

És un dia de celebració pels avanços aconseguits, però sobretot és un dia per cridar l’atenció sobre la situació dels nens més desfavorits, donar a conèixer els drets de la infància i conscienciar a les persones de la importància de treballar dia a dia pel seu benestar i desenvolupament.

En 1956, l’Assemblea General de Nacions Unides va recomanar que s’instituís en tots els països un Dia Universal de la Infància, que es consagraria a la fraternitat i a la comprensió entre els nens i les nenes del món sencer i es destinaria a activitats per promoure el benestar dels nens del món. El 20 de novembre es commemora la data en què l’Assemblea General va aprovar la Declaració sobre els Drets del Nen en 1959. Aquesta declaració, que no tènia legalment caràcter vinculant, no era suficient per protegir els drets de la infància. Després de deu anys de negociacions amb governs de tot el món, líders religiosos, ONG, i altres institucions, es va aconseguir acordar el text final de la Convenció sobre els Drets del Nen, el 20 de novembre de 1989, el compliment del qual és obligatori per a tots els països que l’han signat.

Ja han transcorregut més de vint-i-cinc anys des que es va aprovar la Convenció sobre els Drets del Nen i tots els països del món (excepte Estats Units, Somàlia i i Sudan del Sud) l’han ratificat, convertint-se així en el instrument de Drets Humans més àmpliament confirmat en la història de la humanitat.

Malgrat això, cada dia es vulneren els drets de milions de nens i nenes en tots els països del món i, per tant, tant les institucions com la societat civil han de respondre a aquest repte i seguir lluitat perquè la Convenció es converteixi en una realitat en benefici dels nens i nenes del món.

UNICEF és una de les organitzacions que treballa per aconseguir canvis reals en la vida dels nens i les nenes, i el Dia Universal de la Infància és un moment clau per sumar-nos a aquesta crida mundial a favor de la infància i dels nens més vulnerables.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s