Nins i nines de Balears celebren el Dia Universal de la Infància al Parlament

pleinfantil

Fuente: Parlament de les Illes Balears

Com us anunciem fa uns dies, el 20 de novembre es celebra el Dia Universal de la Infància. Des de Solidaritza’t volem fer ressò d’algunes de les activitats organitzades conjuntament pel Parlament de les Illes Balears, UNICEF Comitè Balears i l’Oficina de Defensa dels Drets del Menor en el marc de la primera setmana de la infància.

Ahir s’ha celebrat el IV Parlament infantil que ha tractat sobre la situació dels espais d’oci i temps lliure per joves i infants, temàtica escollida pels mateixos participants. En aquesta ocasió més de 60 infants de Palma, Manacor, Santa Maria del Camí, Santanyí, Valldemossa, Maó, Ciutadella, Eivissa, Santa Eulària des Riu i Formentera han presentat les seves propostes.

Com a novetats en aquesta edició, cinc representants de l’IES Josep Sureda i Blanes de Palma han estat els responsables de dirigir la sessió parlamentària, ocupant la Presidència, Vicepresidència i Secretaria del Parlament. També representants del Col·legi Ramon Llull de Santa Maria del Camí han formulat diferents preguntes recollides dels participants als 7 grups parlamentaris, per conèixer quina visió tenen els diputats/es sobre els joves de les Illes Balears, el pes de la joventut en els pressupostos, els tipus de mecanismes de consulta amb els joves, o el tipus de conciliació familiar, entre d’altres.

Com a conclusions de la sessió ha quedat palès com l’esport i els espais d’oci són elements integradors i és necessari donar opcions d’accés a aquells infants que per recursos econòmics no poden gaudir de colònies escolars o bé d’altres activitats; la importància de disposar d’espais que fomentin la participació entre els infants. D’altra banda, els participants han reivindicat que els barris i municipis de les Illes Balears presentin les mateixes opcions per a tots els infants i joves. Com a element central s’ha reivindicat que espais com el d’avui siguin vinculants i que es puguin realitzar en més ocasions.

A més, en el transcurs de la setmana de la infància i fins al pròxim 27 de novembre, romandrà a la sala dels Passos Perduts del Parlament de les Illes Balears, una exposició sobre els drets de la infància produïda per UNICEF amb la col·laboració de la Direcció General de Cooperació del Govern de les Illes Balears. El 26 de novembre, infants del municipi d’Esporles realitzaran també una sessió parlamentària a la Sala de Plens del Parlament de les Illes Balears.

En la setmana de la infància ha tingut lloc la segona reunió d’aquesta legislatura de la Comissió de Seguiment del Pacte Balear per a la infància, on els 7 grups parlamentaris hi són representants, juntament amb UNICEF Comitè Balears i l’Oficina de Defensa dels Drets del Menor. En aquesta reunió s’ha pactat la normativa de funcionament, això com les temàtiques i cronograma a seguir per 2016.

En el marc de la campanya d’UNICEF contra la desnutrició infantil al món, on s’evidencia com diàriament moren 8.000 infants menors de 5 anys per causes evitables, el Tren de Sóller realitza una acció a favor d’UNICEF dissabte 21 de novembre. La recaptació integra del tren de Palma – Sóller es destinarà a favor d’UNICEF.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s