Col·loqui “Fins on arriba la nostra dependència al petroli? Impactes i solucions”

Durant aquests dies en els quals se celebra la COP21 (Conferència de les Parts de la Convenció Marco de Nacions Unides sobre el canvi climàtic de 2015) a París, aprofitarem per fer-vos algunes recomanacions d’activitats que ens permetin ampliar el nostre coneixement sobre algunes de les problemàtiques relacionades amb el canvi climàtic.
Així que començarem amb el col·loqui “Fins on arriba la nostra dependència al petroli? Impactes i solucions” organitzat per Amics de la Terra i que tindrà lloc el dijous 3 de desembre a les 19h al Club Diario Mallorca.
amics 2

Els ponents seran en Jordi Pigem, escriptor i filòsof i n’Ivan Murray, professor del departament de Geografia de la Universitat de les Illes Balears.
Els dos ponents ens donaran una visió global i local de la nostra dependència als hidrocarburs, parlarem del pick oil, de com afecta les extraccions de petroli als països empobrits, les prospeccions de petroli a les balears, el sistema actual, cap a on anem, els impactes i les solucions.
Després faran un debat amb els assistents i una cloenda amb degustació de vi Mallorquí.
Aquest col·loqui forma part d’un projecte d’Amics de la Terra que vol mostrar la situació actual de dependència energètica del petroli a les Illes Balears i els efectes que aquest model causa, no només a les Illes Balears, si no a les comunitats de països exportadores d’hidrocarburs. El nostre model depèn totalment de les importacions dels combustibles fòssils que vénen d’altres països. Aquesta indústria extractiva només dóna beneficis a les empreses petrolieres, mentre que les comunitats locals moltes vegades pateixen els efectes negatius de l’explotació petroliera.
Dins el mateix projecte, Amics de la Terra ofereix tallers a les escoles de secundària en els quals mitjançant suport audiovisual mostren i debaten sobre el nostre model energètic, la dependència del petroli i les importacions dels combustibles fòssils que venen d’altres països. Es treballen els impactes socials, ambientals i econòmics derivats de diferents fases d’extracció del petroli. Es mostren dos exemples: l’explotació de petroli en un país empobrit i la cerca de petroli al mar Balear. Així els estudiants descobreixen la necessitat d’un canvi de model energètic i les solucions/accions per reduir la nostra dependència del petroli i promoure un model energètic més sostenible.​

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s