Celebrem Nadal amb equitat, justícia i solidaritat!

Les festes nadalenques ja han arribat i des de Solidaritza’t us proposam fer unes festes diferents, posant en pràctica el consum responsable, l’equitat de gènere, la mobilitat sostenible (transport públic, bicicleta) i la solidaritat. Aquí us donem algunes pistes per fer-ho:

cj nadal 2

Per començar, tenim la campanya nadalenca de compra solidària “Comerç just per canviar el món!”, una iniciativa de la xarxa de tendes de “Comerç Just”, que convida a tots i totes a comprar productes que han estat produïts i comercialitzats de manera justa, en igualtat i en condicions dignes, per consumir de manera responsable durant tot l’any però, especialment, durant les festes de Nadal. Aquestes tendes són: S’Altra Senalla, Finestra Al Sud, Casal de la Pau, Vicente Ferrer, Dexailles, Caritas, Oxfam i Shikamoo.

nadal aj palma

Igualment us convidam a gaudir del programa de festes de nadal de l’Ajuntament de Palma, que aquest any inclou propostes per a infants, per a majors o per a gaudir-ne junts en família. I us animem a participar especialment de les jornades solidàries i les rutes pels casals de barri, on se farà recollida d’aliments, juguetes, productes de neteja i d’higiene personal a benefici de famílies de la barriada o d’entitats socials com Caritas, Dexailles, Creu Roja, Banc d’Aliments o SOS Mamás.

Al programa també trobareu les activitats organitzades per les patronals i associacions de comerciants AFEDECO i PIMECO amb la campanya “Palma tot un centre de diversió 2015-2016” que cerca impulsar el comerç de proximitat. Enguany els establiments repartiran als seus clients tiquets gratuïts per a les diferents atraccions que van des de la pista de gel al tren de Nadal de Cort.

A més la campanya compta amb un component solidari gràcies a la participació de l’ONG SOS Mamàs, que instal·laran sis expositors on canviar aliments per tiquets d’atraccions.

jugar

Finalment, us presentem el suplement que la Federació de Treballadors de l’Ensenyament de la UGT (FETE-UGT) ha preparat per a aquest mes en el qual tindrem més temps per a allò que fa més feliços als petits: Jugar! El títol d’aquesta edició és justament “Jugar creando igualdad” i proposa reflexions, anàlisis, materials i activitats sobre el joc i el consum responsable.

Molt pertinent per aquests dies quan preparam els regals pels petits, resulta reflexionar sobre els missatges amagats d’algunes juguetes, com es ressalta a les característiques de la publicitat actual de joguines (pg. 7), que evidencien el seu caràcter marcadament sexista i la tendència a fomentar la violència de molts dels objectes que es dirigeixen als nens, mentre que els dirigits a nenes es redueixen a l’aparença física i a la cura. I us recomanem la web Genderremixer en la qual podem realitzar un curiós experiment: Barregem anuncis publicitaris dirigits a un públic infantil masculí o femení, seleccionant l’àudio d’uns amb les imatges dels altres Què opineu del resultat?

I amb aquesta targeta tan guapa de FETE-UGT, us desitjam que passeu unes festes de Nadal plenes de trobades, pau i solidaritat i que el 2016 sigui un any de canvi per aconseguir una societat balear més justa, tolerant, equitativa i sostenible!

Tarjeta

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s