Celebrem la Pau

Macedonia paz

Ja arriba el dia de la Pau i la No-Violència, una ocasió per recordar l’empatia, la tolerància, la solidaritat, la cooperació, els drets humans i l’amor universal.
El 30 de gener es commemora l’aniversari de la mort de Mahatma Gandhi, líder nacional i espiritual de l’Índia, sota el lema Amor universal, No-violència i Pau.

Des de Solidaritza’t volem compartir alguns recursos per aprofitar aquest dia de reflexió i convertir les nostres llars i comunitats educatives en llocs per a la pau i la convivència harmònica de les diferents cultures, pobles, religions, sexes i races.

Per començar us presentem l’últim número de La Boletina de la Federació de Treballadors de l’Ensenyament de l’UGT (FETE-UGT), dedicat a la pau, que inclou una entrevista amb Cecile Barbeito Thonon (Escola de Cultura de Pau, UAB), un repàs de personatges històrics claus en el desenvolupament d’una cultura de pau, a més d’activitats, llibres i pel·lícules per treballar aquest tema a l’escola i a la casa.

fotograma boletina paz

Continuam amb l’especial Dia de la Pau de Enreda’t el programa educatiu d’UNICEF que ens ofereix informació i activitats per treballar els conceptes de pau, infància i conflictes, violència, entre d’altres.

enreda't paz

Seguim amb un dels materials que podeu trobar a la nostra secció de recursos didàctics d’EpD: ¡Que viva la paz!, un número de la col·lecció “Quaderns d’Educació en Valors” d’ISCOD i FETE – UGT que planteja i respon preguntes, amb un llenguatge senzill, sobre la pau: per què és tan important?, on viu?, com és?, qui la construeix?

la paz

I acabem amb aquest poema de Melba Fernández Olivares (Cuba), inclòs en el poemari “Somos un mundo para todos y todas” de FETE – UGT, que igualment podeu trobar a la nostra secció de recursos didàctics d’EpD.

Feliç dia de la Pau i la No-Violència!

poema paz

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s