Benvinguda a la comunitat educativa del CEIP Miquel Duran i Saurina

Estam molt contents de presentar-vos la primera de les AMIPA que s’ha vinculat al nostre programa Solidaritza’t. Es tracta de la comunitat educativa del CEIP Miquel Duran i Saurina, ubicat a Inca i inaugurat l’any 2009. La seva AMIPA impulsa, des de fa un parell d’anys, iniciatives que propicien la reflexió, la consciència crítica i la participació, i contribueixen a enfortir els llaços entre els membres de la comunitat educativa.

Una d’aquestes iniciatives és la Fireta d’Oportunitats per a l’Educació, en la qual participen les famílies, l’equip docent i el personal del centre educatiu.

La Fireta es desenvolupa al voltant d’un petit mercat d’articles de segona mà que les famílies posen a la venda per tal d’aconseguir fons per a projectes que contribueixin a millorar la qualitat de l’educació dels seus infants. Durant la Fireta, es fa servir la «saurina», una moneda social pròpia que s’utilitza per a qualsevol transacció de compravenda, com a símbol d’una altra manera de fer economia al servei de les persones i no dels especuladors.

Moneda saurina

D’una banda, la Fireta ofereix als pares i mares una oportunitat de trobar articles per als seus infants a bon preu «saurí», mitjançant un estalvi per a la butxaca i el medi ambient; i de l’altra, constitueix una bona raó per fer neteja a casa de tots aquells objectes que ja no es fan servir, però que podrien continuar la seva vida útil en altres llars, i així es contribueix a impulsar la solidaritat i el consum responsable. A més, en aquesta activitat es promou un consum de productes locals i ecològics, com el suc de taronja natural i les coques casolanes, en lloc de begudes i brioixeria industrial.

puesto saurina

Així mateix, per a les famílies, aquest esdeveniment representa un espai de trobada intergeneracional i intercultural amb altres membres de la comunitat educativa, on poden  conèixer i experimentar múltiples tallers, alguns dels quals s’ofereixen amb posterioritat com a activitats de l’AMIPA per a l’alumnat. Igualment, les famílies participants gaudeixen d’activitats paral·leles, com ara contacontes i actuacions artístiques protagonitzats pels mateixos alumnes del col·legi públic.

banda saurina

Finalment, aquesta Fireta inclou també un vessant social molt important perquè dóna visibilitat a iniciatives com el comerç just, gràcies a la participació de l’associació inquera Finestra al Sud, que disposa d’una paradeta informativa on es poden degustar els seus productes.

Enguany, la cinquena Fireta d’Oportunitats per a l’Educació es celebrarà el pròxim 7 de maig, coincidint amb la jornada de portes obertes amb la qual es dóna la benvinguda a les noves famílies del curs vinent i a tothom qui vulgui conèixer aquesta comunitat escolar. El programa Solidaritza’t participarà en aquest esdeveniment amb un «Contamón», un contacontes en diferents llengües, en el que intervindran algunes de les famílies que formen part de la comunitat educativa.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s