El programa Solidaritza’t comença una nova fase

Ara que el curs escolar 2016 – 2017 ha començat, el programa Solidaritza’t igualment ha iniciat el desenvolupament de la seva segona fase: “Solidaritza’t! Famílies per una societat balear justa, equitativa i plural”.

En aquesta fase, mantindrem aquest blog com un canal de comunicació de les activitats del projecte i com una caixa d’eines per a les famílies, on podran trobar recursos didàctics, contactes i notícies sobre l’Educació per al Desenvolupament a les Illes Balears.

De la mateixa manera, continuarem amb la pàgina de Facebook “Solidaritza’t” on compartirem el dia a dia del projecte, així com informació i eines que ajudin les famílies en la formació dels infants en temes com la solidaritat, la diversitat, la justícia social, l’equitat de gènere o la cultura de pau, per construir junts una societat balear més justa, tolerant, equitativa i cohesionada.

I a més d’aquests espais web, seguirem creant espais humans de trobada, d’aprenentatge mutu, d’intercanvi d’experiències i de treball col·lectiu amb les AMIPA de Mallorca interessades a participar activament en el programa, de dues maneres:

— La primera, sol·licitant un dels tallers familiars de teatre social, en els quals, mitjançant una pedagogia activa i organitzada al voltant de l’experiència vivencial i lúdica, treballarem temàtiques d’interès per a les comunitats educatives, com l’equitat de gènere, el gaudi de la diversitat i la resolució positiva de conflictes. Per contribuir així a teixir relacions més justes que repercuteixin en una convivència sana i enriquidora a l’escola i la llar.

— La segona, dissenyant junts noves propostes d’ activitats que promoguin la reflexió crítica i la presa de consciència amb el fi de generar actituds i valors de pau, solidaritat, justícia, equitat, respecte i defensa dels drets humans i la diversitat cultural.

img_20160428_212218

Reunió de treball de la Junta Directiva de la AMIPA del CEIP Duran Estrany de LLubí

Llavors, la invitació és a imaginar i aprofitar de manera creativa l’enorme potencial que tenim com a famílies per aconseguir una transformació social mitjançant cadascun dels nostres actes, i a dur endavant iniciatives en les vostres comunitats educatives, que ajudin a construir el món que volem per a les nostres famílies.

Per inspirar-vos, compartim algunes de les activitats duites a terme per nou AMIPA de Mallorca, durant el passat curs escolar, amb la col·laboració del programa Solidaritza’t:

  1. AMIPA CEIP Santa Catalina

Fullet informatiu sobre assetjament escolar i taller familiar sobre autoestima i resolució de conflictes “Si yo fuera grande y fuerte …”

img_4144

  1. AMIPA CEIP Pràctiques

Exposició “Convenció sobre els drets de l’infant”, en col·laboració amb UNICEF Comitè Balears

thumb_img_5239_1024

  1. AMIPA CEIP Cas Capiscol

Xerrada – taller i fullet informatiu sobre assetjament escolar

Taller familiar vivencial i fullet informatiu sobre resolució positiva de conflictes

img_4821

  1. AMIPA CEIP Establiments

Diada familiar: contacontes “Després de la pluja”; taller “Cridem la pluja”; ambientació amb músiques del món; aperitiu just i local; ludoteca de comerç just amb la col·laboració de S’Altra Senalla.

p1140042

  1. AMIPA CEIP Nadal Campaner Arrom

Taller familiar vivencial sobre convivència escolar “Estimar les diferències”

img-20160619-wa0037

  1. AMIPA CEIP Son Basca

Taller familiar vivencial sobre interculturalitat

 

  1. AMIPA CEIP Miquel Duran i Saurina

Jornada de portes obertes: contacontes “Després de la pluja” en diferents llengües

img-20160507-wa0001

  1. AMIPA CEIP Joan Mas i Verd

IV Fira d’Entitats i Dia del Llibre 2016 de Montuïri: contacontes, racó de lectures del món

Excursió familiar “L’aigua a Montuïri”

img-20160620-wa0001

  1. AMIPA CEIP Duran Estrany

Taller familiar vivencial sobre interculturalitat “Llubí, un poble obert al món”

img-20160614-wa0005

Esperam que en aquest curs moltes famílies se sumeixen a aquesta educació transformadora dels valors. Comptem amb vosaltres!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s