Comunicació No Violenta: una eina per a la transformació social

Al febrer, el programa “Solidaritza’t” va tornar a treballar braç a braç amb l’AMIPA del CEIP Cas Capiscol per organitzar el taller familiar vivencial Comunicació no violenta: una eina per a la transformació social.

Per convidar les famílies, el professorat i l’equip directiu a participar en aquesta activitat, l’AMIPA va distribuir a tota la comunitat educativa aquest fullet invitació com un avançament dels continguts del taller.

img_9962-rec

Al llarg del taller es varen fer servir diverses eines metodològiques, com mitjans audiovisuals, el teatre imatge i la creació col·lectiva, acompanyades amb l’anàlisi dels principals elements conceptuals de la comunicació no violenta.

Per començar, amb l’ajuda del teatre imatge els infants i adults participants varen explorar els seus imaginaris sobre l’agressivitat, la vergonya i la violència, i varen suggerir situacions quotidianes en les quals estan presents, de vegades amagats, aquests sentiments.

img_9966

Més tard, les persones participants varen treballar en grup amb el propòsit de crear una escena amb introducció, nus i un final que els agradaria transformar. Cada situació es va representar i es varen suggerir diferents finals alternatius per evitar o solucionar el conflicte, sempre sobre la base de les eines treballades.

img_9990-rec

img_9996-rec

img_9986-rec

Per acabar, entre totes les persones assistents es varen treure conclusions sobre el que s’havia tractat i es va fer la valoració del taller. Algunes participants varen destacar aspectes com la importància de treballar els sentiments i d’identificar i expressar honestament les necessitats personals. Aquí compartim alguns documents que poden ser útils en el moment d’expressar els sentiments i les necessitats que volem satisfer.

L’Institut Sindical de Cooperació al Desenvolupament, ONG que impulsa el programa “Solidaritza’t”, està molt satisfet de promoure aquests espais de reflexió, d’expressió i de debat en les comunitats educatives a fi de promoure una cultura de pau a l’escola i les llars.

img_9981-rec

Finalment, volem agrair la participació activa de les mares i els seus infants en les dinàmiques proposades i volem animar els pares a aprofitar també aquestes activitats.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s