Minga per al pati del CEIP Santa Catalina

Abans de les vacances de Pasqua, el programa “Solidaritza’t” ha tingut l’oportunitat de participar en la Diada de Treballs per al Pati del CEIP Santa Catalina, organitzada per l’AMIPA d’aquesta comunitat educativa.

Propuestas patio

Quan vàrem conèixer aquesta iniciativa, ens hi vàrem apuntar tot d’una per col·laborar-hi amb el nostre granet d’arena, ja que trobàvem que la Diada reunia valors que cal fomentar a la nostra societat: solidaritat, participació i treball col·lectiu pel bé de la comunitat. A més, aquesta proposta ens va fer venir al cap la minga, una tradició precolombina que perdura en països com Colòmbia, l’Equador o Xile i que consisteix en la col·laboració de veïns i amics en una tasca en comú, una fusió de treball col·lectiu i celebració en comunitat. El seu poder té la base en la col·lectivitat: junts s’aconsegueixen coses que mai podrà aconseguir una persona sola.

IMG_6427

IMG_6440

IMG_6442

img_6439.jpg

img_6451.jpg

I això mateix va passar al CEIP Santa Catalina, de Palma. Pares, mares, nins, nines, monitors i monitores varen posar fil a l’agulla per millorar el pati. Preparats amb brotxes, pintura, aerosols, cordes, cinta adhesiva, rodes, terra i moltes coses més, varen transformar el pati de l’escola en un lloc més alegre, acollidor, divertit i amb més vida. L’AMIPA, amb el seu entusiasme, va contagiar també l’equip directiu de l’escola, que va contribuir al finançament de les millores.

IMG_6419

IMG_6433

IMG_6424

IMG_6416

IMG_6456

IMG_6462

El programa “Solidaritza’t” va apropar als nins i nines, i a algunes mares i pares presents, contes i faules que comparteixen amb la Diada els valors de la solidaritat, la cooperació, la confiança i el treball col·lectiu, com a ingredients necessaris en la recerca del bé comú.

IMG_6380

IMG_6406

IMG_6409

Igualment, el programa va oferir el que faltava per recarregar energies en una jornada de feina com aquesta, un berenar saludable per a les persones i el planeta, amb productes locals i de comerç just, un acte de consum conscient convertit en un acte de transformació social. Amb aquesta elecció fomentàvem un consum responsable, que defensa els valors de justícia salarial, equitat de gènere, absència de treball infantil i forçat i desenvolupament local, entre d’altres.

IMG_6415

Finalment, per respondre a la demanda de moltes de les participants de la Diada, compartim aquí la recepta per preparar aguapanela, una beguda deliciosa i hidratant natural, típica de Colòmbia, que es pot beure freda o calenta.

receta aguapanela

L’ingredient principal de l’aguapanela és la panela, un edulcorant natural que s’obté del suc de la canya de sucre cristal·litzat només per evaporació, sense cap refinació, centrifugació o procediment químic. A més, la panela aporta minerals com ara fòsfor, ferro, calci, potassi, magnesi, coure o zinc i les vitamines A, B, C, D i E.

Enhorabona a la comunitat educativa del CEIP Santa Catalina per aquesta iniciativa tan fructífera i pels mitjans triats per dur-la a terme!

árboles y mural

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s