Nen o nena? Trenquem el binomi!

En aquest període de pausa en les activitats educatives presencials, hem aprofitat per a donar un cop d’ull enrere i revisar el treball que hem fet en aquest curs escolar amb algunes comunitats educatives.

L’últim centre educatiu amb el qual vam treballar va ser el CEIP Eleonor Bosch de Santa Margalida. Des de fa uns mesos acordem amb la comissió de coeducació i l’equip directiu continuar el treball al voltant de l’equitat de gènere iniciat fa dos cursos amb l’AMIPA, però enguany amb l’alumnat de Cinquè i Sisè, en el marc del programa d’activitats pel del 8 de març. Així, a principis de març vam fer els tallers “Nen o nena? Trenquem el binomi!” en els quals vam tractar temes com els estereotips i rols de gènere, l’amor romàntic i les violències de gènere en totes les escales (cultural, estructural i directa), mitjançant propostes en les quals emprem el dibuix, el teatre imatge, el treball en grups i l’anàlisi de material audiovisual.

Ens vam trobar amb una tasca encaminada cap a la coeducació en tot el centre basada en aquest decàleg Lila i portat amb molt de compromís des de fa més de dos cursos, per a aconseguir un tracte igualitari i la visibilització de la dona en tots els àmbits. Això es va reflectir en un alumnat molt conscient dels rols de gènere, de la posició que ocupen les dones en la societat, amb moltes ganes de participar, de compartir els seus dubtes i propostes i de continuar aprenent i aportant per a la construcció d’una societat sense sexisme.

V Directa

Amb aquest vídeo sobre l’assetjament de carrer vam reflexionar sobre aquesta pràctica que representa un dels tipus de violència cultural. L’alumnat la coneixia i va expressar el seu total desacord, ja que la consideraven degradant i intimidatòria.

Finalment vam fer aquest petit regal literari a la biblioteca coeducativa del centre. Aquí podreu veure la xerrada TED de Chimamanda Ngozi Adichie que va inspirar el seu llibre “Tothom hauria de ser feminista”.

libros

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s