Benvinguda

Benvinguda, benvingut!

Gràcies per entrar al nostre blog, estem contents de rebre’t en aquest espai virtual i oferir-te la possibilitat de navegar pel món de l’educació per al desenvolupament (EpD), una educació per a la transformació social. Un concepte ampli i dinàmic que abasta nombrosos temes que tenen com a objectiu comú la formació d’una ciutadania més conscient, crítica, solidària, participativa i compromesa, oberta al món i preparada per respondre als grans desafiaments globals que afronta la nostra societat.

Solidaritza’t! és un blog que cerca posar a l’abast de les famílies informació, eines, contactes i notícies amb l’objectiu d’ajudar-vos en la vostra formació i en la dels vostres fills i filles en temes com la solidaritat, el gaudi de la diversitat, l’equitat de gènere, la justícia social, per tal de construir junts una societat basada en el respecte dels drets humans i la consecució d’una vida digna per a tots els pobles i persones.

En les pàgines d’aquest blog trobareu:

  • Inici: notícies d’EpD a les Illes Balears, reportatges de les activitats de Solidaritza’t, invitacions a activitats d’interès per les famílies
  • EpD: definició, origen i temàtiques de l’educació per al desenvolupament.
  • Consells per activitats: claus per a la correcta planificació d’activitats a les comunitats educatives.
  • Recursos didàctics d’EpD: llibres, exposicions, materials audiovisuals, bancs de recursos i activitats educatives sobre les temàtiques abordades per l’EpD per baixar o sol·licitar als diferents actors de l’EpD.
  • Actors de l’EpD: recull d’entitats que treballen a les Illes Balears per la transformació de la societat des de l’àmbit mediambiental, el comerç just, els drets de la infantesa, la comunicació per al desenvolupament, els drets humans, entre d’altres.

“Solidaritza’t!” És també el programa dins el qual s’emmarca el blog. El programa va néixer l’any 2015 i vàrem dur a terme la primera fase: “Solidaritza’t! Pares i mares per l’educació per al desenvolupament”, durant el curs escolar 2015-2016. En el curs següent, vàrem desenvolupar la segona fase: “Solidaritza’t! Famílies per una societat balear justa, equitativa i plural”. I en el curs passat, 2017 – 2018, vam treballar la tercera fase: “Solidaritza’t! Famílies actives i compromeses en la transformació de la societat”. Aquest curs comencem la quarta fase amb la mateixa il·lusió que en els anys anteriors. Comença “Solidaritza’t! Comunitats educatives transformadores de la societat”

Aquesta quarta fase té com a objectiu enfortir les capacitats, facilitar recursos i donar suport a les Associacions de mares i pares de Mallorca (AMIPA) perquè contribueixin a construir un món més just, equitatiu i solidari, mitjançant la realització de formacions i activitats, a les seves comunitats educatives, que promoguin la transformació social.

El programa inclou:

  • Tallers familiars vivencials, en els quals, mitjançant una pedagogia activa i organitzada al voltant de l’experiència vivencial i lúdica, reflexionam i construïm coneixement col·lectiu sobre temàtiques d’interès per a les comunitats educatives, com l’equitat de gènere, el gaudi de la diversitat i l’assetjament escolar. Aquests tallers s’adaptaran a les necessitats i característiques de cada comunitat educativa i es realitzaran en els horaris, llocs i condicions consensuades amb cada AMIPA o equip docent

IMG_8327

 

  • Acompanyament i suport (organitzatiu, material, intervenció directa) a les AMIPA en el disseny i realització conjunta d’activitats, preferiblement relacionades amb els resultats del taller, que promoguin la reflexió crítica, la presa de consciència i l’apoderament de les famílies com a agents de canvi de la societat.
IMG_8467

Biblioteca humana

 

  • El blog Solidaritza’t com un canal de comunicació de les activitats del programa i alhora com una caixa d’eines per a les famílies, on poden trobar recursos, contactes i notícies sobre l’Educació per al Desenvolupament a les Illes Balears. Igualment, la pàgina de Facebook “Solidaritza’t” on compartim el dia a dia del programa, així com informació i eines útils per la construcció d’un món més just i sostenible per a tots i totes.

Entrada facebook

El programa està desenvolupat per l’Institut Sindical de Cooperació al Desenvolupament (ISCOD) – Illes Balears i finançat per la Direcció General de Cooperació del Govern de les Illes Balears.

Si vols sol·licitar un taller familiar per la teva comunitat educativa, organitzar alguna activitat d’EpD, o senzillament tens qualque comentari o pregunta, no dubtis a contactar amb nosaltres.

Aquí trobaràs l’oferta educativa del programa, si vols pegar-hi una ullada o imprimir-lo per passar-lo a la teva AMIPA, per exemple ; )

 


Y aquí encontrarás el contenido de esta sección en castellano

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s