Benvinguda

Benvinguda, benvingut!

Gràcies per entrar al nostre blog, estem contents de rebre’t en aquest espai virtual i oferir-te la possibilitat de navegar pel món de l’educació per al desenvolupament (EpD), una educació per a la transformació social, un concepte ampli i dinàmic que abasta nombrosos temes que tenen com a objectiu comú la formació d’una ciutadania més conscient, crítica, solidària, participativa i compromesa, oberta al món i preparada per respondre als grans desafiaments globals que afronta la nostra societat.

Solidaritza’t! és un blog que cerca posar a l’abast de les famílies informació, eines didàctiques, contactes i notícies amb l’objectiu d’ajudar-vos en la vostra formació i en la dels vostres fills i filles en temes com la solidaritat, la diversitat, l’equitat, la justícia, per tal de construir junts una societat basada en el respecte dels drets humans i la consecució d’una vida digna per a tots els pobles i persones.

En les pàgines d’aquest blog trobareu:

  • Inici: notícies d’EpD a les Illes Balears, reportatges de les activitats de Solidaritza’t, invitacions a activitats d’interès per les famílies
  • EpD: definició, origen i temàtiques de l’educació per al desenvolupament.
  • Consells per activitats: claus per a la correcta planificació d’activitats a les comunitats educatives.
  • Recursos didàctics d’EpD: llibres, exposicions, materials audiovisuals, bancs de recursos i activitats educatives sobre les temàtiques abordades per l’EpD per baixar o sol·licitar als diferents actors de l’EpD.
  • Actors de l’EpD: recull d’entitats que treballen a les Illes Balears per la transformació de la societat des de l’àmbit mediambiental, el comerç just, els drets de la infantesa, la comunicació per al desenvolupament, els drets humans, entre d’altres.

Solidaritza’t! és també el programa dins el qual s’emmarca el blog. El programa va néixer en l’any 2015, durant el curs escolar 2015-2016 es va dur a terme la primera fase “Solidaritza’t! Pares i mares per l’educació per al desenvolupament” i en aquest curs 2016-2017 es desenvoluparà la segona fase “Solidaritza’t! Famílies per una societat balear justa, equitativa i plural”.

Aquesta segona fase té com a objectiu enfortir les capacitats i recursos de les associacions de mares i pares de Mallorca perquè contribueixin a aconseguir una societat balear justa, equitativa i plural, mitjançant la realització d’activitats d’educació per al desenvolupament a les seves comunitats educatives.

El programa inclou:

  1. Tallers familiars de teatre social, en els quals, mitjançant una pedagogia activa i organitzada al voltant de l’experiència vivencial i lúdica, treballarem temàtiques d’interès per a les comunitats educatives, com l’equitat de gènere, el gaudi de la diversitat i la resolució positiva de conflictes. Per contribuir així a teixir relacions més justes que repercuteixin en una convivència sana i enriquidora a l’escola i la llar. Aquests tallers s’adaptaran a les necessitats i característiques de cada comunitat educativa i es realitzaran en els horaris, llocs i condicions consensuades amb cada AMIPA.
  2. Acompanyament i suport (organitzatiu, material, intervenció directa) a les AMIPA en el disseny i realització conjunta d’activitats que promoguin la reflexió crítica i la presa de consciència dels participants amb el fi de generar actituds i valors de pau, solidaritat, justícia, equitat, respecte i defensa dels drets humans i la diversitat cultural.
  3. El blog Solidaritza’t com un canal de comunicació de les activitats del programa i alhora com una caixa d’eines per a les famílies, on poden trobar recursos didàctics, contactes i notícies sobre l’Educació per al Desenvolupament a les Illes Balears. Igualment, la pàgina de Facebook “Solidaritza’t” on compartim el dia a dia del programa, així com informació i eines útils per la construcció d’un món més just i sostenible per a tots i totes.

El programa està impulsat per l’Institut Sindical de Cooperació al Desenvolupament (ISCOD) – Illes Balears i finançat per la Direcció General de Cooperació del Govern de les Illes Balears.

Si vols sol·licitar un taller familiar per la teva comunitat educativa, organitzar alguna activitat d’EpD, o senzillament tens qualque comentari o pregunta, no dubtis a contactar amb nosaltres.

Aquí trobaràs el fullet informatiu del programa, si vols pegar-hi una ullada o imprimir-lo per passar-lo a la teva AMIPA, per exemple ; )


Aquí encontrarás el contenido de esta sección en castellano

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s