Benvinguda

Benvinguda, benvingut!

Gràcies per entrar al nostre blog, estem contents de rebre’t en aquest espai virtual i oferir-te la possibilitat de navegar pel món de l’educació per al desenvolupament (EpD), una educació per a la transformació social. Un concepte ampli i dinàmic que abasta nombrosos temes que tenen com a objectiu comú la formació d’una ciutadania més conscient, crítica, solidària, participativa i compromesa, oberta al món i preparada per respondre als grans desafiaments globals que afronta la nostra societat.

Solidaritza’t! és un blog que cerca posar a l’abast de les famílies i les comunitats educatives informació, eines, contactes i notícies amb l’objectiu de contribuir a la vostra formació en temes com la solidaritat, la diversitat, l’equitat de gènere, la justícia social, l’educació de qualitat i el treball decent per tal de construir junts una societat basada en el respecte dels drets humans i la consecució d’una vida digna per a tots els pobles i persones.

En les pàgines d’aquest blog trobaràs:

  • Inici: notícies d’EpD a les Illes Balears, reportatges de les activitats de Solidaritza’t, invitacions a activitats d’interès per les famílies
  • EpD: definició, origen i temàtiques de l’educació per al desenvolupament.
  • Consells per activitats: claus per a la planificació d’activitats a les comunitats educatives.
  • Recursos didàctics d’EpD: llibres, exposicions, materials audiovisuals, bancs de recursos i activitats educatives sobre les temàtiques abordades per l’EpD per baixar o sol·licitar als diferents actors de l’EpD.
  • Actors de l’EpD: recull d’entitats que treballen a les Illes Balears per la transformació de la societat des de l’àmbit mediambiental, el comerç just, els drets de la infantesa, la comunicació per al desenvolupament, els drets humans, entre d’altres.

“Solidaritza’t!” és també el programa dins el qual s’emmarca el blog. El programa va néixer l’any 2014 i durant el curs escolar 2015-2016 vàrem dur a terme la primera fase: “Solidaritza’t! Pares i mares per l’educació per al desenvolupament”. Gràcies a la bona acollida que va tenir a les comunitats educatives, vàrem continuar treballant el programa als cursos següents, introduint en cada fase algunes millores:

Curs 2016-2017: “Solidaritza’t! Famílies per una societat balear justa, equitativa i plural”.

Curs 2017 – 2018: “Solidaritza’t! Famílies actives i compromeses en la transformació de la societat”.

Curs 2018 – 2019: “Solidaritza’t! Comunitats educatives transformadores de la societat”

Aquest curs comencem la quinta fase amb la mateixa il·lusió que en els anys anteriors. Comença “Solidaritza’t! Comunitats educatives, agents de canvi social”.

Aquesta quinta fase té com a objectiu millorar els coneixements i recursos d’EpD de les AMIPA, les famílies, l’alumnat i els equips directius i docents de Mallorca per contribuir a la seva formació com agents de canvi social des de les seves comunitats educatives.

El programa inclou:

  • Tallers vivencials, de dos tipus, un adreçat a les mares, pares i equip docent i un altre, a l’alumnat. Als tallers, mitjançant una pedagogia activa i organitzada al voltant de l’experiència vivencial i lúdica, reflexionem i construïm coneixement col·lectiu sobre temàtiques d’interès per a les comunitats educatives, com l’equitat de gènere, la justícia social, l’educació de qualitat i el treball decent. Aquests tallers s’adaptaran a les necessitats i característiques de cada comunitat educativa i es realitzaran en els horaris, llocs i condicions consensuades amb cada AMIPA o equip docent.

IMG_8083

IMG_20170530_193409 M

  • Curs de formació en coeducació, com a novetat d’aquesta fase, organitzem aquest curs amb la col·laboració de la Secretaria de Dona i Polítiques Socials de FeSP – UGT, adreçat als i les docents de Mallorca. Analitzarem la realitat del centre educatiu i l’aula des de la perspectiva de gènere; coneixerem els principis, objectius i estratègies en els quals es fonamenta el model coeducatiu, i aprendrem a incorporar en la pràctica educativa, eines pedagògiques dirigides a la consecució de la igualtat.

Igualdad

  • El blog Solidaritza’t com un canal de comunicació de les activitats del programa i alhora com una caixa d’eines per a les famílies, on poden trobar recursos, contactes i notícies sobre l’Educació per al Desenvolupament a les Illes Balears. Igualment, la pàgina de Facebook “Solidaritza’t” on compartim el dia a dia del programa, així com informació i eines útils per la construcció d’un món més just i sostenible per a tots i totes.

Entrada facebook

El programa està desenvolupat per l’Institut Sindical de Cooperació al Desenvolupament (ISCOD) – Illes Balears i finançat per la Direcció General de Cooperació del Govern de les Illes Balears.

Si vols sol·licitar un taller familiar per la teva comunitat educativa, organitzar alguna activitat d’EpD, o senzillament tens qualque comentari o pregunta, no dubtis a contactar amb nosaltres.

Aquí trobaràs l’oferta educativa del programa, si vols pegar-hi una ullada o imprimir-lo per passar-lo a la teva AMIPA o a l’equip directiu i docent, per exemple ; )

 


Y aquí encontrarás el contenido de esta sección en castellano

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s